PassionIn 2020 willen de jongeren in Bussum, gemeente Gooise Meren, een eigen invulling geven aan The Passion, zoals die elk jaar op initiatief van EO, KRO en NCRV wordt uitgezonden. Het doel is om gelovige jongeren bijeen te brengen en de jongeren zelf de opzet te maken, uiteraard geïnspireerd op reeds bekende uitvoeringen. Het project biedt jongeren de kans om samen met geloven bezig te zijn, maar ook met andere hobby’s zoals organiseren van events, toneelspelen, muziek maken etc.

Een hele bijzondere ervaring

Meedoen aan het project The Passion 2020 geeft je een heel bijzondere ervaring op verschillende vlakken. Jonge mensen zijn op zoek naar spirituele zaken en inhoudelijk is het project een hele goede gelegenheid om met generatiegenoten te discussiëren over geloven, wat er is tussen hemel en aarde, de rol van het passieverhaal en wat geloven betekent voor mensen.
Het is ook het ervaren van samen werken naar een doel: de uitvoering. De weg daar naar toe wordt vanuit de groep zelf uitgestippeld. Uiteraard zullen er ook een aantal professionals worden ingeschakeld om jullie te helpen waar dat nodig is.
In het project kun je al je creativiteit kwijt. Of het nu is in het plannen en organiseren, in het schrijven van scripts, in het zoeken naar songs die passen bij de inhoud van het verhaal, in het zingen en acteren in de uitvoering van The Passion of een rol in de techniek. Denk maar eens aan licht en geluid, maar ook aan videoproductie op verschillende locaties.
Misschien wil je liever je muzikale talent benutten en deel uitmaken van de band die de gekozen nummers gaat vertolken. Er zijn heel veel mensen nodig en als je denkt dat er een rol voor jou is weggelegd in dit project, meld je dan vooral aan!

Werkwijze

Er ligt nog helemaal niets. Niets meer dan de idee om The Passion te gaan uitvoeren in 2020.
De eerste stap is een draaiboek maken met een groep eerste kwartiermakers. Daarna zullen er steeds meer jongeren aanhaken en zullen we in bijeenkomsten de contouren van de uitvoering gaan bepalen. Daarna komen de specialisten aan de beurt om teksten te schrijven, liedjes te beoordelen en in te passen, filmscenario’s te beschrijven.
Dan komt het echte werk! Repeteren van acteurs, zangers en muzikanten .
Waar stap jij in? Wat wordt jouw rol?

passion3Passion4Button flyer the passion

Ben je goed in of denk je goed te zijn in:
• Schrijven
• Zingen
• Dansen
• Acteren
• Musiceren
• Organiseren
• Regisseren
• Filmen
• Belichten
• Etcetera
Meldt je dan aan en ervaar hoe het is om met generatiegenoten te werken aan deze grote productie.